Tur-mål
- hvor skal vi sejle hen?

Kragenæs
Link til Kragenæs Sejlklub

Kragenæs med færgerne til Fejø og Femø har altid været et godt tur-mål, hvadenten man ankom ad den efter lollandske forhold bakkede landevej fra Birket - eller ad søsiden, som regel fra Avernakke Hages sydbøje.

Fra Kragenæs tager mange sejlere bussen til Nakskov eller Maribo for at opleve Vest- og Midtlollands charmerende købstæder. Mod Maribo kan man stå af i Bandholm, og ruten til Nakskov passerer mange mindre landsbyer.

Indtil 1965 sluttede Nakskov-Kragenæs-banens spor ude på havnen. Nu vender rutebiler fra Nakskov og Maribo på havnepladsen foran Cafe "Udsigten". En gang var skoven øst for landsbyen en rigtig høj skov. Så blev træerne fældet, men nye træer er godt oppe i højden igen.

Kragenæs Kro har også været højere, den gang den var rød og havde to etager. Nu ligger den nye gule bygning på den gamles sted. I vinteren 1978-1979 brændte kroen under en voldsom snestorm. Brandvæsenet kunne ikke nå frem for sne, og ilden, der var opstået i elektiske installationer bredte sig uhæmmet. Gæsterne blev evakueret. Ingen kom noget til.

Ved havnen ligger desuden en købmandshandel, bekvemt for sejlere.


Ravnsborg Kommune har opført en moderne sanitetsbygning for sejlere og campister. Havnekontoret er velforsynet med brochurer. Det er flot klaret af en af landets fattigste kommuner.

Til sidens top